发博文

随便写写,请多多指教

个人资料
博客日历
分类
最新博文
友情链接
最近来访 全部
  • 访问量: 137308
  • 本日访问数: 19
  • 昨日访问数: 55
  • 本周访问数: 136
更多
正文 字体大小:

电车必看

(2013-10-08 12:17:01)
标签:

电车

违规

罚款

   到咗今时今日都仲见到咁多电单车俾交警罚,唔同过咗咁耐都仲有咁多人唔知呢个政策乜?七月五号前系电视上宣传咗咁耐话七月五号后就开始实施违规罚款。居然仲有咁多人俾罚,多数情况都系茫然同气愤!不管乜都好,要怪就怪你自己!边个叫你唔了解政策,唔了解交警分布地点同时间!唔同仲念住交警会放过你乜?根本就无呢过可能。错就罚,打就要企定,无论你点讲或者讲乜野话都改变唔到,同交警解释无论点解释都好都系晒气!咁做只系浪费你自己既时间,人地返工大把时间,你唔去交罚款系你既事,交警都费事睬你,有本事你就系到慢慢耗吧。蚀低系你不是交警!
   违规最多的地点系有爱中华路口靠近梦之岛的十字路口,好多人都衰系到,经常见到好多人俾拦,都唔知点解会有咁多人系到违规架,系唔知自己行错路定系唔知有交警系到拦车啊?呢个地方上午系一个交警都无既,都系到咗下午四点之后就会有好多交警系到拦车了,基本上百分之就是九十九点九系走不掉的,大家千万别指望可以走得掉!所以请广大车主行过呢到一定要注意自己是否行错路,如果唔知既话只能乖乖地去交罚款了!之前见过有一个男人俾交警拦下之后叫拒去过边交罚款,点知拒竟然同交警解释好耐,讲好多话希望交警可以放拒一马!后来交警同拒讲唔系到啊鸡啊咗了,你有本事就系到慢慢耗,我返工大把时间。呢个人实在太搞笑太天真了。都系乖乖地去交钱走人了,下次注意就得了。另外仲有秀灵路机电城前面快环路口都有交警,千万别在这被罚哦,今早路过睇到一个女人逆行俾罚,后面怒撕罚单仍一地!还在那自言自语说一堆废话,唔知讲俾边听!
阅读 (1174) 评论 (0)
yu2006 被推荐至博客首页的部分博文
评论(0)     以下网友留言仅代表其个人观点或看法,不代表时空网的观点和立场。
发评论

facelist

验证码 换一个

  

关于博客 | 网站地图 | 服务条款 | 博客公告 | 联系我们 | 广告服务

广西三森时空科技有限公司  ©1999-2019   经营许可证编号:桂B2-20010010